Bericht

werkgroep samen

                                                    

Onze werkgroep heeft drie achtereenvolgende jaren, samen met de scholen uit de Wieringermeer en Wieringen, het weeshuis in Burundi gesteund. Vanaf 2015 gaan we verder onder de naam Samen. De leden zijn Otto Smit, Gre Kauw, Nico Vennik en Ineke Klaver.De naam Samen is ontstaan na een brainstorm, waarin dit woord zo vaak viel, dat het ons een goed idee leek deze naam te gebruiken voor de nieuwe groep. We konden er alles in vinden waar we voor willen staan nl. samen werken, het bindt ons samen, samen ontwikkelen, samen inzetten voor een doel, samen met scholen enz..

 

Zo is ook het logo ontstaan (rechtsboven). Het logo is een kring van mensen, met 5 verschillende kleuren. De 5 mensen in de kring staan voor de continenten; Europa (blauw), Australië (groen), Afrika (zwart), Azië (geel) en Amerika (rood). De kring staat voor gelijkheid en dat een ieder elkaar helpt en steun geeft.

 Wij, de kerken en scholen in de Wieringermeer en Wieringen, ondersteunen projecten in de adventstijd en vastentijd. We hebben Friends of Brikama, Hoop voor Albanië en School Rise in de voorgaande jaren ondersteund.

Dit jaar hebben we voor Home Sweet Home in Ugandagekozen. Riet Vis en Lydia Witvoet hebben in 2015 vrijwilligerswerk gedaan bij de organisatie Home Sweet Home. De organisatie Home Sweet Home is opgezet door een Nederlandse vrouw, Suzan, die al heel jong kinderen een thuis heeft gegeven en later met haar Ugandese man Zenon het project heeft kunnen uitbreiden. Het project bestaat uit een kleinschalig kinderhuis, zorgboerderij en dagverblijf om kinderen met een lichamelijk handicap, goede voeding en Fysio ondersteuning te kunnen bieden. Op deze manier kunnen de kinderen in de toekomst hun eigen omgeving helpen door te werken op het land of te zorgen voor de dieren. Voor deze kinderen is het belangrijk zichzelf te kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen ouders en dorpsgenoten te laten zien dat zij ondanks hun beperking, zeker nog wel in staat zijn dingen te leren en een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Door dit project te steunen kan de zorgboerderij worden uitgebreid en het weeshuis rolstoel vriendelijker gemaakt worden.

We willen elk jaar een ander project ondersteunen. Het liefst kiezen we een project dat door mensen uit de Wieringermeer of Wieringen wordt ondersteund.  Mocht u denken ik weet ook een goed project, dan kunt u dit altijd aan ons doorgeven voor eventueel een volgend jaar

 

 

Additional Information

Prof.G.Molièrestraat 23
1771 AE Wieringerwerf
Tel. 0227-601255
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parochie-agenda

Februari 2019
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Geen afbeelding
18:00
Inleveren kopie voor de steunzender. Te laat inleveren betekend géén plaatsing
Datum :  woensdag 20 februari 2019
21
22
23
24
25
26
27
28