Bericht

Actie Kerkbalans: Geef voor uw kerk!

kerkbalansKerken ontvangen geen subsidies en zijn afhankelijk van de bijdragen van kerkleden: van u, van jou dus. Daarom vindt de actie Kerkbalans jaarlijks in januari plaats. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van Nederlandse kerken voor de plaatselijke parochies en kerkgemeenschappen. De oproep van de actie, Geef voor uw kerk! is gericht aan ieder van ons als parochianen. Wat is het waard, dat we een beroep kunnen doen op de kerk als dat nodig is? Dat we naar de kerk kunnen gaan wanneer we willen? Dat de kerk er is?

Waar wordt de kerkbalans aan besteed?

Van de kerkbalans betalen we de dagelijkse kosten van de parochie: onderhoud van de kerk, personeelskosten, de verwarming en verlichting, pastorale projecten, bijzondere vieringen en andere activiteiten van onze parochie. Met inzet van vele vrijwilligers kunnen we zo een gastvrije, levendige parochie zijn waar houvast, samenzijn en gezelligheid centraal staan.

Houvast en ondersteuning

Juist op belangrijke momenten in ons leven vertrouwen wij op de basis die het geloof ons geeft. Bij mooie gebeurtenissen, zoals een doop of huwelijk, maar ook wanneer we geconfronteerd worden met ziekte of overlijden. We grijpen dan vaak terug op het houvast dat God, en wij elkaar als kerk kunnen geven. Wat is het u waard dat de kerk er is op deze momenten?

Dan zijn er nog de vele werkgroepen. Daar gebruiken parochianen hun talenten om binnen de parochie alles te verzorgen en organiseren. Dit kost inspanning, maar daar beleven ze ook samen veel plezier aan. Voor elk wat wils dus!

Hoe kunt u meedoen?

In de maand januari benaderen we alle parochianen die bij de parochie staan ingeschreven. Via een formulier vragen we om een gift of toezegging te doen ten bate van de parochie. Heeft u geen brief ontvangen of wilt u op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op met het parochie-secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons rekeningnummer is: NL42 RABO 0134 0069 33

Lees ook:

Additional Information

Prof.G.Molièrestraat 23
1771 AE Wieringerwerf
Tel. 0227-601255
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parochie-agenda

info :
Geen gepubliceerde menuoptie naar het component iCagenda gevonden!
December 2020
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31