Bericht

Vormsel informatie

'Ontvang het zegel van de heilige Geest, de gave Gods.' Het vormsel is het sacrament van de heilige Geest. De vormheer maakt een kruisje op het voorhoofd met chrisma, de olie die ook bij het doopsel wordt gebruikt.

Bij het doopsel maken meestal de ouders de keuze om hun kind op de weg van het geloof te zetten. De jongere die het vormsel ontvangt, kan steeds meer zelf kiezen om door te gaan op die weg.

Er verandert veel in het leven van de jongere: zijzelf, een andere school, ze krijgen vaak andere vrienden, wat willen ze zelf, waarom gebeuren bepaalde dingen in hun leven?

In het sacrament van het Vormsel mag de jongere de kracht van Gods Geest ontvangen om op zijn/haar zoektocht naar het ‘waarom’ uit te groeien tot een volwassen gelovige, levend vanuit en in de Geest van Jezus.

Voor de jongeren die het Vormsel willen ontvangen, is de eerste stap voor hen om ‘ja’ te zeggen tegen het willen ontvangen van het Vormsel. Daarna gaat de groep aspirant-vormelingen een aantal avonden op ‘speurtocht’ (voorbereiding) naar de betekenis van het Vormsel.

Ook gaan de aspirant-vormelingen gezamenlijk naar de BAVO kerk in Haarlem. Elk jaar wordt daar een dag georganiseerd voor alle vormelingen van Noord-Holland. Die dag is altijd indrukwekkend en geeft een groot gevoel van saamhorigheid.

Wil je meer weten? Of ben jij geïnteresseerd? Op vrijdag 12 januari 2018 is er een informatieavond over het vormsel in de Don Bosco school te Wieringerwerf. Tijdens deze avond zullen de betekenis van het Vormsel en het vormselproject nader worden toegelicht.

Gebruik het opgaveformulier om je aan te melden, voor zowel het Vormsel als voor de informatieavond.

Voor meer informatie over het Vormsel en de voorbereiding kunt u ook contact opnemen met de vormselwerkgroep, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Additional Information

Prof.G.Molièrestraat 23
1771 AE Wieringerwerf
Tel. 0227-601255
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parochie-agenda

November 2018
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Geen afbeelding
14:15
Bijeen komsten van de Kidsclub. In het parochiezaaljtje in Wieringerwerf. 17-04 -2019 in Middenmeer
Datum :  woensdag 21 november 2018
22
23
24
25
26
27
28
29
30